De Gerbino Rosso is een wijn die wordt gemaakt is van de Cabernet, Merlot, Syrah en Nero d'Avola druiven. De wijn is zacht van geur met rijpe zuidvruchten waaronder pruimen met daarnaast cassis en drop. De wijn heeft gedurende 4 maanden op eikenhouten vaten gerijpt en heeft hierdoor een mooie evenwichtige smaak gekregen. Deze is vol en rijk met ook hier weer rijp fruit. De wijn past uitstekend bij rood vlees, pasta en tapas en is tevens geschikt om zo van te genieten
De familie Di Giovanna
De fameuze wijnen van Di Giovanna zijn het resultaat van passie en enthousiasme. De familie Di Giovanna streeft ernaar om zeer hoge kwaliteit te leveren van de wijngaard tot de kelder. Ze zien erop toe dat de wijnen volgens strikte biologische voorschriften worden verbouwd en dat de methodes die bij de wijnbereiding worden gebruikt de beste kwaliteit garanderen. Di Giovanna combineert traditie met technologie die haar basis vindt in meer dan 100 jaar ervaring in de productie van topkwaliteitswijnen. Dat de wijnmakers enorm hoge kwaliteit leveren blijkt o.a. uit de zeer hoge puntenwaarderingen die zij keer op keer mogen ontvangen van vooraanstaande wijnjournalisten onder wie Robert Parker.
's Werelds bekendste wijnjournalist gaf onlangs 89 van de 100 punten aan de Nerello Mascalese en Gerbino Rosso!
Biologische wijn
Wat is een biologische wijn nou eigenlijk precies?
Biologische wijn is gemaakt van druiven die van biologische
herkomst zijn. Dit houdt in dat de druiven niet
bespoten mogen worden en dat er geen kunstmest mag worden
gebruikt om de wijngaarden te verrijken. Hierdoor is er
wel een groter gevaar op ziektes en problemen tijdens de
rijpingsperiode van de druiven. Wat ook belangrijk is om te
weten is dat biologische wijnen veel minder sulfiet mogen
bevatten dan niet biologische wijnen. De hoeveelheid sulfiet
bij biologische wijnen ligt ongeveer op de helft van niet
biologische wijnen. Elke wijn heeft een heel kleine
hoeveelheid sulfiet nodig. Dit is een stof die ervoor zorgt
dat schadelijke micro organismen geen kans krijgen en tevens
zorgt sulfiet ervoor dat een wijn houdbaar blijft nadat deze
is gebotteld. Sulfiet in hele kleine hoeveelheden heeft geen
enkele invloed op de gezondheid. Vruchtensappen bijvoorbeeld
bevatten aanzienlijk meer sulfiet dan wijn. De regels
voor biologische wijnen worden zeer streng gecontroleerd door
een paar daarvoor speciaal aangewezen Europese instanties
waaronder het Agricultura Ecológica en Agricultura
Biologica.