Gerst is een van de oudste cultuurgranen. Het komt over de hele wereld voor: zowel in de tropen als in Noorwegen en zelfs in Tibet op 4500 meter hoogte. Van alle granen heeft het de kortste groeiperiode. Gerst is een bedekt graan, d.w.z. dat de korrel is vergroeid met de kroonkafjes. Om gerst eetbaar te maken, moeten deze kroonkafjes eerst verwijderd worden. Daartoe wordt de gerst gepeld. De gerst wordt langs een pelsteen gevoerd, die de kroonkafjes van de korrel wrijft. Bij De Halm wordt zodanig gepeld, dat de kiem en het merendeel van de zemel behouden blijven, zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Dit is dan de gepelde gerst.
Bewaarinstructies
Koel, droog en donker bewaren
Ingredienten
GERST.
Allergeen informatie
Bevat GERST.
Voedingswaarden per 100 gram | |
---|---|
Energie kJ / Kcal | 386.1kJ / 1617 kcal |
Vet | 2 g |
-Enkelvoudig onverzadigd | 0.4 g |
-Meervoudig onverzadigd | 77 g |
-Waarvan verzadigd | 77 g |
Koolhydraten | 77 g |
-Waarvan suikers | 77 g |
-Toegevoegd suiker | 77 g |
-Zetmeel | 77 g |
Voedingsvezels | 77 g |
Eiwit | 77 g |
Natrium / Zout | 77 mg |