Keltisch zeezout wordt gewonnen op een traditionele manier in
Guérande, Frankrijk. In Guérande liggen nog steeds de aloude,
door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Via een
gangenstelsel wordt het zeewater naar moerassen geleid, dit
proces duurt ongeveer 2 weken. De kleibodem daarvan heeft een
uiterst zuiverende werking. Het is rijk aan mineralen en
spoorelementen.
Deze kleibodem is zuur zodat de pH waarde (zuurgraad) van
het zeewater iets naar beneden wordt gebracht. Hierdoor daalt
het gehalte aan natriumchloride in het zout van ongeveer 99%
naar 90%, waardoor Keltisch zeezout een zachtere smaak en een
ander mondgevoel heeft dan andere land- en zeezouten.
Keltisch zeezout wordt veelal gebruikt in het kookwater van
o.a pasta en groente of bij kip-en visgerechten. Het zout
wordt tevens ook gebruikt voor het maken van marinades. Een
geheel ander gebruik van het Keltisch zeezout is in bad. Zo
kunt u genieten van het welzijn van de oceaan!
Ingrediënten: |
Puur Keltisch zeezout traditioneel |
-vrij van allergenen |
Gezond & Wel producten
Alle producten van dit merk