logo
Winkels
Winkelwagen

It's Pure Melatonine 3 mg

  • Merk: It's Pure
  • EAN: 8715066658417
  • Reviews (0):
  • Inhoud: 90 tabletten
21,55

Melatonine

lekker in- en de hele nacht prettig doorslapen

 

Algemeen

Melatonine is een hormoon dat in de endocriene(met een inwendige afscheiding) klier epifyse (pijnappelklier) wordt aangemaakt uit serotonine en heeft invloed op een reeks van lichaamsprocessen. De hoeveelheid melatonine die geproduceerd wordt en aan het bloed en het hersenvocht wordt afgegeven, verschilt met de tijd van de dag. Maar die hoeveelheid neemt ook af bij het ouder worden.

Zo wordt er overdag, als er blauwachtig (zon-, kunst-, televisie- of computer)licht aanwezig is, minder melatonine aangemaakt dan 's avonds als de schemering in valt. Voor het lichaam is dit het signaal om minder actief te worden en zich voor te bereiden op de nacht. Geeuwen,  een doezelig gevoel en het vervolgens in slaap vallen zijn hiervan exponenten. Overigens, 's nachts gaat de aanmaak van melatonine gewoon door. Hierdoor blijft u rustig doorslapen en wordt u bij het aanbreken van de dag uitgerust weer wakker

 

Ondersteuning

Kunt u moeilijk de slaap vatten, maakt u een periode met stress door, is er sprake van een jetlag of werkt u in ploegendiensten, dan kan het dag- en nachtritme verstoord worden. In die periodes is de aanmaak van melatonine niet optimaal. In dergelijke gevallen kan het lichaam wel enige ondersteuning gebruiken in de vorm van een melatoninetablet. Door een opvallende  formule en een speciaal procédé wordt de werkstof geleidelijk aan in het lichaam opgenomen en slaapt u de hele nacht rustig door.

 

Toepassing melatoninetabletten

Melatoninetabletten zijn er speciaal voor hen:

-        die de slaap maar moeilijk kunnen vatten,

-        waarbij sprake is van een jetlag,

-        die in ploegendienst werken,

-        die al wat ouder worden.

In al deze gevallen kan melatonine een positieve invloed hebben op het dag- en nachtritme.

 

Ingrediënten

Een tablet bevat melatonine, de vulstoffen dicalciumfosfaat, ethylcellulose en hydroxypropylcellulose alsmede de glansmiddelen stearinezuur en magnesiumstearaat.

Het product is vrij van gist, suikers, gluten en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

 

Doseringsadvies

Tenzij anders wordt geadviseerd is de inname van één tablet per dag voldoende. Houdt u aan de aanbevolen dosering.

 

Waarschuwing

Bent u overgevoelig voor melatonine, heeft u een auto-immuunziekte, bent u zwanger of geeft u borstvoeding, dan wordt aangeraden het product niet in te nemen. Dit advies geldt eveneens voor kinderen tot 12 jaar.

Your Greatest Wealth is Health!
  • Deskundig advies van gepassioneerde medewerkers.
  • Bijna 100 winkels verspreid door heel Nederland.
  • Retourneren kan bij onze winkels.
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Meer dan 4.000 nauwkeurig geselecteerde producten.