logo
Winkels
Winkelwagen

Okinawa Zeewier extract 1000mg 60C

  • Merk: Quotiz
  • EAN: 8715066413313
  • Reviews (0):
  • Inhoud: 60C
30,95 24,76
Aantal: Prijs p/stuk U bespaart:
vanaf 1 stuks €24,76 p/stuk €6,19

De Riukiu eilanden bestaan uit een keten van 98 eilanden, gelegen in de Oost-Chinese Zee ten zuidwesten van Japan. Het belangrijkste eiland hiervan is Okinawa. Op dit eiland heerst een subtropisch klimaat en wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. Wie door de hoofdstad Naha loopt valt meteen op dat de mensen er slank zijn. Okinawanen eten dan ook niet snel teveel. Het voedingspatroon van de Japanners op Okinawa bestaat uit een calorie-arme maaltijd met veel groentes, een beetje vis, weinig vlees, geen of nauwelijks zuivel of alcohol en veel zeewier zoals mozuku. Zeegroenten waaronder mozuku zijn vrijwel vetvrij, bevatten weinig tot geen calorieÎn en zijn rijk aan calcium, fosfor, magnesium, ijzer en jodium. De inwoners van Okinawa eten zo gezond dat dit door de westerse wereld is opgepikt. Het Okinawa dieet, waarbij mozuku zeewier veelvuldig wordt gebruikt, is geen onbekende onder de foodies.


 

Mozuku zeewier

Dit populaire bruinwier kan tot wel 40 cm lang worden en groeit in ondiep water. Mozuku zeewier is zeer bekend in Japan en zeer gewaardeerd onder de fijnproevers. Mozuku wordt voor de rotsige kusten van Okinawa gekweekt door een twintigtal plaatselijke ëzeewierboerení, in tegenstelling tot andere vormen van zeewier die op grote schaal worden geproduceerd. ìDe dikte en textuur van Mozuku zeewier is van topkwaliteitî aldus een van de trotse zeewierboeren. Mozuku wordt soms geserveerd in de vorm van amazu (Japanse azijn), verwerkt in (vegetarische) sashimi en sushi en is sinds kort ook verkrijgbaar verwerkt als krachtig extract in vegetarische capsules met groente- en fruitextracten.

 

Fucoidan

Fucoidan is een complex koolhydraat dat alleen in bruin zeewier voorkomt, waarvan Mozuku ÈÈn van de hoogste concentraties bevat. Veelbetekenend is dat alle tot op heden bestudeerde menselijke cellen uitgerust zijn met receptoren voor fructose, een suiker dat in fucoidan voorkomt. Fructose wordt ook wel een essentieÎl suiker of gluconutriÎnt genoemd. Mozuku zeewier met fucoidan zorgt voor de nodige hoeveelheid jodium in het lichaam wat de normale werking van het immuunsysteem helpt ondersteunen.

 

Het Okinawa-dieet

Het Okinawa-dieet bestaat voor ruim 80% uit groente en fruit, granen, soja, padde_stoelen, peulvruchten, groene thee, vis en mozuku zeewier. Zeewier helpt bij het behoud van een gezonde huid, verbetert de huidstructuur en de stevigheid daarvan, is rijk aan antioxidanten, heeft een gunstige invloed op de functie van het spijsverteringsstelsel en kan toegepast worden bij diÎten en afslankkuren.  

 

De Unieke eigenschappen van 

zeewier uit een potje

De vegetarische Okinawa zeewier-extract capsules bevatten per capsule naast 1000 mg zeewier-extract en groente- en fruitextracten, ook vitamine B6, astaxantine en lycopeen. 

Vitamine C: draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem en tot normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen van de huid, botten en tanden.

Vitamine B6: draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel en tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Vitamine B11: speelt een rol in het celdelingsproces.

Vitamine A uit groente- en fruitextracten: dit draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en van een normale huid en slijmvliezen. 

Magnesium; draagt bij tot de instandhouding van sterke botten en tanden en de werking van de spieren. 

Jodium uit zeewier: dit draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen, een normale werking van de schildklieren en een normaal energieleverend metabolisme. Dit mozuku supplement 

bevat tevens: Astaxantine, lycopeen en luteÔne, allen zeer krachtige antioxidanten.

Your Greatest Wealth is Health!
  • Deskundig advies van gepassioneerde medewerkers.
  • Bijna 100 winkels verspreid door heel Nederland.
  • Retourneren kan bij onze winkels.
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Meer dan 4.000 nauwkeurig geselecteerde producten.