logo
Winkels
Winkelwagen

Diatomeenaarde

Diatomeenaarde:

Misschien heb je nog nooit van diatomeeënaarde gehoord, maar het feit is dat je waarschijnlijk al veel producten hebt gebruikt of gebruikt die het bevatten. Het wordt op de markt gebracht als een bruin poeder, afhankelijk van de bron en het siliciumgehalte en wordt gebruikt in waterfiltratie, de voedingsindustrie, cosmetica en landbouw, met name om ongedierte zoals luizen te elimineren. rood, termieten of vlooien. Dit product heeft ook het vermogen om het gebruik van calcium door het lichaam te verbeteren, de botsterkte te verbeteren en bescherming tegen veroudering te bieden. We nodigen u uit om de 6 belangrijkste toepassingen van diatomeeënaarde in detail te ontdekken.

1. Het ontgift het lichaam

Diatomeeënaarde fungeert als een natuurlijk ontgiftingsmiddel in het lichaam en doodt parasieten en virussen die bijdragen aan de ziekte door het bloed te reinigen. Het is ook erg goedkoop, eenvoudig te gebruiken en ook veel gezonder dan veel detox-producten of -plannen die in de winkel zijn gekocht. Enkele van de voordelen van intern gebruik van diatomeeënaarde zijn onder meer het verminderen van geuren, het beperken van gassen, het reinigen van het maagdarmkanaal of het absorberen van schadelijke gifstoffen in de bloedbaan.

Hoe werkt diatomeeënaarde om ontgifting te bevorderen?

Het siliciumdioxide in de diatomeeënaarde werkt als een antioxidant omdat het zijn kenmerken als een stabiel deeltje behoudt, zelfs als het in permanente suspensie in een vloeibaar medium is, waardoor het de schade kan aanrichten die wordt veroorzaakt door bacteriën en andere virussen. Het draagt ​​een elektrische lading die het ongedierte aanvalt en neutraliseert vervolgens de last van bacteriën om ze uit het lichaam te verwijderen door zweet, urine of uitwerpselen.

Een studie van het American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) wees uit dat silica ook helpt om zware metalen uit het lichaam te verwijderen, zoals aluminium, waardoor het geschikt is voor gebruik bij ontgifting van zware metalen.

2. Helpt water te zuiveren

Diatomeeënaarde wordt in veel filtratieprocessen gebruikt, omdat de chemische samenstelling het een uitstekend hulpmiddel maakt omdat het in staat is om zeer fijne deeltjes te filteren die anders filterpapier doorlaten of verstoppen.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Applied en Environmental Microbiology vond dat diatomeeënaarde helpt virussen te doden en drinkwater te zuiveren. Van virussen is aangetoond dat ze gevaarlijk en overvloedig aanwezig zijn in sommige drinkwaterbronnen, waardoor het risico op infectie toeneemt.

De onderzoekers testten de effecten van een filter met diatomeeënaarde op leidingwater verontreinigd met zware metalen en verschillende virale stammen. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat het witte poeder hielp om tot 80% van de aanwezige virussen te absorberen, waaronder poliovirus 1, echovirus 5 en coxsackie B5, die allemaal in leidingwater aanwezig waren , zelfs na filtratie.3. Bestrijdt de parasieten

Een studie gepubliceerd in Oxford Journal of Poultry Science onthulde dat diatomeeënaarde het potentieel heeft om een ​​effectieve behandeling te zijn om ongedierte onder controle te houden. Het is interessant om op te merken dat dit is waargenomen bij kippen die biologische buiteneieren produceren. Bij vergelijking van twee groepen kippen, was de bevinding dat het witte poeder de productie van hun eieren en de kwaliteit van de eieren verbeterde in vergelijking met de controlegroepen die niet van de behandeling profiteerden.
De twee groepen kippen die in de studie werden gebruikt bleken te verschillen in hun resistentie tegen interne parasitaire infecties, die werd waargenomen door hun gastro-intestinale tractus te onderzoeken. Hennen gevoed met diatomeeënaarde hebben veel minder infecties (Capillaria, Eimeria, Heterakis). Degenen die behandeld werden hebben ook een veel zwaarder gewicht, leggen meer eieren en consumeren meer voedsel dan kippen gevoed met het controle dieet, en hun eieren hebben grotere dooiers en daarom zijn meer geconcentreerd in voedingsstoffen.

4. Dood insecten en andere schadelijke stoffen in uw huis
Diatomeeënaarde is een natuurlijk insecticide omdat het absorbeert lipiden uit de wasachtige buitenlaag van het uitwendige skelet van insecten, waardoor ze uitdrogen en sterven watertekort. Dat is waarom het nuttig is bij het bewaren van voedsel, zoals natuurlijke deodorant en reinigingsmiddel voor thuis, en om dieren met parasieten te helpen behandelen.

Het gebruik van diatomeeënaarde kan helpen elimineren bed bugs, huisstofmijt, kakkerlakken, mieren en besmettingen door vlooien in uw huis zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Volgens de website van de Pest Control Technologies, worden silica gels gebruikt door de ongediertebestrijding industrie voor meer dan een halve eeuw geleden dat ze zich veilig elektrostatische lading die hen helpt zich te houden aan kruipende insecten op behandelde oppervlakken kunnen worden geproduceerd . Silicagel en diatomeeënaarde doden insecten door een deel van de dunne wasachtige buitenlaag te verwijderen die een insect helpt vocht vast te houden, waardoor het beter werkt dan andere producten

5. Verbetert de gezondheid van gewrichten, botten en gewrichtsbanden
Een studie uit 2007 in het Journal of Nutrition Gezondheid en Aging zei dat de voeding silicium is gunstig voor de botten en bindweefsel en helpt bij het voorkomen van osteoporose, beschouwd als "een stille epidemie van de 21ste eeuw." normale botmetabolisme en de vorming van verbindingen met bewijsstukken gedurende de laatste 30 jaar suggereert dat er een positieve associatie tussen voedingsfactoren silicium inname en verhoogde botdichtheid. Aldus kan diatomeeënaarde worden geconsumeerd naast elk osteoporose dieet en behandelingsplan.

Een aantal mogelijke mechanismen zijn voorgesteld, zoals de mogelijkheid dat de siliciumdraagdeel collageensynthese (gebruikt om de gewrichten, de wand van het spijsverteringskanaal en bindweefsel vormen) en botmineralisatie. Hoewel meer onderzoek is nog steeds nodig, lijkt het erop dat de silica supplementen kunnen worden gebruikt om te helpen ondersteunen normale metabolische processen, onderhouden gezondheid van de gewrichten en het voorkomen van botaandoeningen.6. Helpt bij het reinigen en beschermen van huid, nagels en tanden
Zoals heeft natuurlijke schurende kwaliteiten en doodt parasieten, wordt het gebruikt in veel tandpasta, huid scrubs, nagels en huid scrubs. Net als andere heilzame kleisoorten - zoals bentoniet klei - het droogt de schadelijke toxines en laat een schoon en glad met weinig bijwerkingen. Het lijkt ook anti-aging effecten te hebben door te helpen bij het gebruik van calcium om sterke botten, nagels en tanden te vormen.