Jacob Hooy Speculaaskruiden
Jacob Hooy Speculaaskruiden
Omschrijving
Breng de geur van warme speculaas direct in je keuken met de speculaaskruiden van Jacob Hooy. Deze zorgvuldig samengestelde kruidenmix is de ideale toevoeging aan je bakrecepten, van de klassieke speculaas tot heerlijke taarten, koekjes en andere zoetigheden.
Land van oorsprongNederland
Gebruiksinstructie
Benodigdheden: 500g bloem*, 325g boter, 225g bruine basterdsuiker, 30g geschaafde amandelen, 5 theelepels bakpoeder*, 20g speculaaskruiden van Jacob Hooy, 1 theelepel zout, 1 ei. *i.p.v. bakpoeder en bloem kunt u ook zelfrijzend bakmeel gebruiken. Speculaasjes: Het deeg uitrollen op een beboterde specuaalsplank. Overtollig deeg verwijderen en de speculaasjes op een beboterd bakblik leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien. Bakken in een voorverwarmde oven. Temp. 150-175 °C (gasoven: stand 2 of 3). Baktijd: 20 à 25 min. Brokken speculaas: Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm en op een beboterde bakplaat leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei. Dan bakken in een voorverwarmde oven. Temp. 150-175 °C (gasoven stand 2 of 3). Baktijd: 45 à 50 min.
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.
n.v.t
Ingredienten
kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foeli, kardemom