It's Amazing Matcha Powder Bio 200g

17. 95
Merk: ITS AMAZING
EAN: 8714193106723
Reviews:
(0)

Omschrijving

Matcha poeder is nieuw en duikt overal op! In gebak, koekjes, ijsjes en zelfs in burgers!

Wat is deze poedervormige groene thee precies en waar kun je het nog meer voor gebruiken? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Matcha thee is de originele Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha wordt dus, net als groene thee, gemaakt van de jongste blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. Groene thee is sowieso al goed voor je, maar matcha is van een heel andere orde. Wat het zo speciaal maakt is dat vier weken voor de oogst de matchaplantjes in de schaduw worden gezet, waardoor de planten de productie van bladgroen (chlorofyl) en aminozuren verhoogt.

Dit maakt dat de Matcha thee 5x zoveel anti-oxidanten bevat dan het gemiddelde kopje groene thee. Even een kopje thee zetten met matcha is even wat anders. Als je het goed wil doen vermeng je het poeder met water dat precies op 60 graden is gebracht. Een hogere temperatuur zorgt er namelijk voor dat de thee bitter wordt. Daarna klop je het met een klopper op tot een schuimig drankje.

Gebruiksinstructie

bereiding usucha - dunne thee

los 1,75 gram it's Amazing Matcha Powder op in 75 ml warm water. Deze thee is lichter van kleur, dunner en iets bitterder van smaak.


bereiding koicha - dikke thee

los 3,75 gram it's Amazing Matcha Powder op in 40 ml warm water. Roer langzaam zodat er geen schuim wordt geproduceerd. Mild en zoeter van smaak.

Ingredienten

100% biologische groene thee blaadjes

Voedingswaarden

Voedingswaarden per 100 gram
Energie kJ / Kcal 1193 kJ / 285 kcal
Vet 5.2 g
-Waarvan verzadigd 0.7 g
Koolhydraten 21.2 g
-Waarvan suikers 1.2 g
Eiwit 24.1 g
Natrium / Zout: 0 mg